Går du også og overvejer, om du skal tage et lån? Det kan være, der er noget, du virkelig ønsker dig, men som du bare ikke har råd til. Det kan også være, du bare generelt synes, du godt kunne bruge flere penge mellem hænderne. Der kan være mange grunde til, at man har lyst til at tage et lån, men det er vigtigt, at man har grundigt overvejer, hvilket slags lån man skal tage, inden man kaster sig ud i det. Du kan læse lidt mere om de forskellige typer lån her!

 

Tag et forbrugslån

Et af de slags lån du kan vælge at tage, er det, man kalder et forbrugslån. Et forbrugslån er smart, fordi det næsten er alle, der kan tage det. Du skal altså ikke være bange for, at du bliver afvist. Det kan selvfølgelig godt være, du er havnet i RKI og derfor har sværere ved at tage et lån. Men hvis det ikke er tilfældet, og du ellers har nogenlunde styr på din økonomi, så kan et forbrugslån godt være en rigtig god mulighed. Hvis du mangler kontanter, så lån penge nu og få dem med det samme – så bliver det altså ikke meget nemmere. Det kan også være, du skal til noget i weekenden, som du mangler lidt penge til. Så lån penge i weekenden. Forbrugslån kan godt være en rigtig fin mulighed.

 

Tag et lån i banken

Du kan også vælge at tage et lån i banken. Det er dog ikke alle, der kan blive godkendt til at tage et lån i banken. Du skal have en rigtig god forklaring på, hvorfor du skal have lov til at låne penge. Det er der f.eks. ingen, der spørger dig ind til, hvis du tager et forbrugslån.

 

Tag et SU-lån

Hvis du er på SU, så er det ikke så underligt, at du godt kunne bruge lidt flere penge mellem hænderne. Der findes heldigvis en rigtig god mulighed for dem, der er studerende og har brug for kontanter. De kan nemlig vælge at tage et SU-lån. Man skal først begynde at betale af på sit lån to år efter endt uddannelse, så du har altså også lidt tid til, at få økonomien på rette køl, inden du skal betale tilbage.

 

Lån af venner eller familie

Hvis du har mulighed for det, kan du også vælge at tage et lån af enten venner eller familie. Det smarte ved sådan et lån er, at der ikke kommer nogle renter på. Det kan dog godt være risikabelt at få penge ind i relationer. Det kan godt komme til at skabe lidt dårlig stemning, og det er måske noget, man skal være forberedt på.