Der kan være mange ting, man skal holde styr på, når man skal til at flytte. Mangler du et godt overblik? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her kommer der nemlig en række råd til, hvordan du kan komme godt igennem din flytning.

Mangler du penge til indskud og møbler?

Det kan være dyrt at flytte. Man skal både betale for indskud og møbler, og det kan hurtigt blive en dyr omgang. Hvis du mangler penge til at flytte, så lån penge fra private folk.

Det kan godt føles mere trygt at låne fra private mennesker, fordi man har et ansigt på dem, man låner fra. Det nytter ikke noget, at du ikke har råd til at betale indskud, når du skal flytte.

Det er ikke noget, du kan vente med at betale – det er noget, udlejer skal have med det samme. Derfor kan det godt være nødvendigt, at du tager et lån.

Få hjælp fra borgerservice

Hvis du kommer til at mange hjælp til noget der, hvor du skal flytte hen. Så kan du altid få hjælp i deres borgerservice. Hvis du f.eks. skal flytte til Aalborg, så kan du benytte dig af borgerservice Aalborg. Det er godt at vide, hvor man skal gå hen, når man kommer til et fremmed sted.

Husk at skifte adresse og læge

Når du skal flytte, så skal du huske at skifte adresse. Det er faktisk lovpligtigt, at du skifter din adresse, så du skal huske at gøre det, hvis du ikke vil have en regning ind ad døren. Du kan nemt skifte adresse på borger.dk – og herfra skal du ikke gøre mere.

Nu skal du blot vente på, at dit nye sygesikringsbevis ankommer i din nye postkasse. Du skal ikke give besked til postvæsenet, de får selv information om din flytning gennem borger.dk. Hvis du flytter til en ny by, så skal du også sørge for at skifte læge.

Det kan være svært at vælge læge, så du kan altid spørge nogle fra din nye by, om de er glade for deres læge.