Dine medarbejdere er guld værd, fordi de udgør hele rygraden på din virksomhed. Det er derfor i dag vigtigere end nogensinde før at skabe glade og loyale medarbejdere. Det kan nemlig mærkes på bundlinjen, hvis du mangler arbejdskraft og skal lede efter nye talenter hele tiden. Engagement og loyalitet gavner kun din forretning, fordi det gør, at medarbejderne er villige til at gå den ekstra mil for din virksomhed.

Glade og loyale medarbejdere kommer dog ikke af sig selv. Det er vigtigt at man som virksomhedsejer og som leder går forrest og gør noget aktivt for at skabe arbejdsglæde og loyalitet. Det kan gøres på mange måder, bl.a. ved at lytte til medarbejderne, give frihed under ansvar og give mulighed for videreudvikling – men det kan også gøres ved at give fysisk anerkendelse i form af frokost og gaver. Her er især firmajulegaven den vigtigste gave.

Men hvad skal man så lige give sine medarbejdere i firmajulegave? Vi har her fundet nogle tips til dig.

Find en personlig gave

Hvis du ikke har så mange medarbejdere, så kender du dem uden tvivl bedre. Du ved sikkert en del om dem, hvad de kan lide, hvad de laver i deres fritid, og det kan helt sikkert hjælpe dig med at finde en god, personlig gave, som din medarbejder vil sætte pris på. Når medarbejderne lægger mærke til at der er brugt tid på at finde frem til den helt rette gave, betyder den også mere. Det lukker dog også for nogle udfordringer, f.eks. hvordan man rammer det samme beløb for alle medarbejdere. Det skal også lige nævnes, at det ikke ligefrem er den bedste løsning, hvis du har rimelig mange medarbejdere.

Vælg gavekort

Et gavekort kan umiddelbart lyde som den perfekte løsning, f.eks. et supergavekort, hvor medarbejderne endda helt selv kan bestemme, hvad de vil bruge det på. Det ville også være en rigtig god gave, hvis det så ikke lige var skattepligtigt. Gavekort og pengegaver har karakter af en kontant løn, og medarbejderne skal derfor betale skat af den. Det er ikke ligefrem en god gave, hvis man selv skal betale noget for den. Du kan dog omgå det ved at lave gavekort til specifikke produkter/oplevelser, fordi så kan de være skattefrie, hvis ikke koster mere end bagatelgrænsen for gaver.

Vælg selv-firmajulegaver

En god måde at omgå hele det her med gavekortet på, er ved at lade medarbejderne vælge deres egen julegave ud fra et sortiment af minimum 20 gaver i en valggaveshop. Det er faktisk den løsning, som langt de fleste medarbejdere foretrækker. Det giver dem nemlig mulighed for at vælge lige netop det, de ønsker sig – og når medarbejderne får en gave, de rent faktisk kan bruge, betyder den også mere, og det vil i sidste ende også være mere værdifuldt for dig. Det vil derfor være vores bedste bud på, hvordan du kan sikre dig at dine medarbejdere får en god firmajulegave.