Der findes mange gode alternativer til de konventionelle varmekilder som for eksempel oliefyr el-varme. Disse alternative er alle at foretrække, fordi de belaster miljøet væsentligt mindre.

I bestræbelserne på at reducere udnyttelsen og belastningen af naturen, så bør vi alle tænke i andre baner. Også når det kommer til vores varmekilder.

Varmekilder har vi alle sammen brug for, og når det nu er et område, hvor det virkelig batter noget at sætte ind, så burde flere nok overveje at installere en af de følgende grønne varmekilder.

De er især attraktive, hvis dit hus ligger uden for en større by eller på landet.

En biopejs

En biopejs bruger bioethanol som sit brændstof. Det er et uskadeligt naturprodukt, og det brænder rent og roligt.

Den er hverken afhængig af en skorsten eller elektricitet, for den brænder ethanolen stille og roligt i sit brandkar.

De levende flammer, som biopejsen frembringer, bidrager meget til den hyggelige stemning der, hvor den er placeret. Den kan bruges både indendørs og udendørs.

Som varmekilde kan den bidrage til temperaturen med nogle få varmegrader, men den kan slet ikke være den eneste varmekilde i rummet. Dertil er dens kapacitet ikke stor nok.

Et træpillefyr

Som varmekilde betragtet er et træpillefyr helt ideelt. Det er stærkt, effektivt og både en miljømæssig og en økonomisk gevinst at bruge.

Pillefyret bruger sammenpresset naturmateriale, der primært består af træ, som brændsel. Derfor er det meget miljøvenligt.

Fyret koster en del i anskaffelse, men brændslet er ikke særlig dyrt. Så når fyret engang er betalt ud, så har du en meget billig form for bæredygtig og effektiv varmekilde.

Denne type fyr er nemt at passe, for når først det er fyldt godt op med piller, så kan det stort set passe sig selv. Det betyder blandt andet, at du kan forlade det hele dagen eller hele dagen, uden at det går ud eller taber effekt.

Jordvarmen

Endnu et godt alternativ er jordvarmen. Det er en varmekilde, som er meget rentabel. Den er næsten gratis i drift. Selv om anskaffelse og installation af jordvarme er meget dyrt, så tjener det sig ind over nogle år, og så kan du frit bruge af varmen og det varme vand, som den forsyner dig med.

For at få det optimale udbytte af jordvarmen, skal dit hus og din grund være af en vis størrelse, og huset skal være godt isoleret. Med de ideelle forhold kan jordvarmen yde god varme og varmt vand.

Jordvarmeanlægget og de mange meter jordledninger, der bliver gravet ned i haven i en vis dybde, bruger jordens naturlige temperatur på omkring fem grader til at blive varmere ved hjælp af den særlige væske, der løber i slangerne. Det er nok til, at varmen i huset og i de varme haner er helt perfekt.

Et gasfyr

En anden form for fyr, nemlig gasfyret, er også en god og miljøvenlig varmekilde. Den står også og passer sig selv, mens naturgassen stille og roligt forbrændes.

Naturgas er et fossilt brændstof, som er uskadeligt at bruge i et gasfyr.

Læs mere om gasfyret og de andre nævnte grønne varmekilder, før du beslutter, hvilken af dem der eventuelt skal installeres i dit hus.