Hvis vinduespudsning er i din top-tre over rengøringsopgaver, som du hader, så kan det jo skyldes, at du mangler den rette teknik og den fornødne rutine.

Tilmed vil det nok være sådan, at det er en opgave, som du udskyder igen og igen. Det medfører, at dine vinduer bare bliver mere og mere snavsede, som tiden går. Når du så skal i gang med at pudse dem, så virker der som en nærmest uoverskuelig opgave bare at tænke på.

Inden du bare opgiver helt og lader vinduerne passe sig selv, eller ringer efter en professionel vinduespudser i Nysted, så kunne du jo lige give det en chance ved at følge denne lille guide i en nem og effektiv måde at pudse vinduer på. Opgaven er måske slet ikke så håbløst uoverskuelig, som du tror.

Vinduespudsning i to trin

Med denne metode sker vinduespudsningen så at sig i to trin. Første trin består af en grundig afvaskning af hele vinduet inklusive vinduesramme og vindueskarm. Andet trin består af en pudsning af selve glasruden.

Ved at sørge for at få vasket vinduet meget grundigt af, inden ruden bliver pudset, så forhindrer du, at snavset bare bliver kørt rundt med kluden, og du gør det meget nemmere at få selve pudsningen flot.

Sørg også for at have rent vand og rene klude og viskestykker at arbejde med under hele processen.

Den grundige afvask af vinduet

Til den første del af arbejdet, nemlig afvaskningen skal du bruge en blanding, der består af følgende:

  • Fem liter rent koldt eller lunken vand
  • En halv hættefuld salmiakspiritus
  • En skefuld opvaskemiddel

Salmiakspiritus er en krasbørstig væske, som har en rensende og affedtende effekt. Hav gerne et vindue stående åbent, når du arbejder med den

Sørg for at få skrubbet al snavs væk, og skift gerne vand og klude ud undervejs, hvis vandet bliver for snavset. Tør efter med et viskestykke.

Vask alle vinduerne, inden du går videre med trin 2.

Vinduespudsningens trin 2

Nu er du så nået dertil, at selve glasruden skal vaskes. Den er i princippet vasket ren, så nu er det bare den sidste finish, der mangler.

Til denne del af arbejdet har du brug for en lidt anderledes blanding. Du skal blande følgende:

  • Fem liter koldt eller lunken vand
  • En deciliter vand
  • En smule opvaskemiddel

Den syreholdige eddike vil neutralisere den basiske kalk, der er i vores postevand. Kalk kan sætte striber på ruden, hvilket du undgår ved at hælde eddike i vandet.

Når du vasker ruden med en blød klud eller en svamp, så skal du ikke bruge ret meget vand.

Når ruden er vasket, skal du have vandet af igen. Det gør du med en god vinduesskraber. Med den skal du ligesom trække vandet af ruden. Det gør du ved at sætte den oppe i det venstre hjørne og bevæge skraberen nedad fra side til side i en lang slangeagtig bevægelse.

Stop op undervejs, og tør skraberen af for overskydende vand. Når du fortsætter, skal du sætte skraberen lidt længer tilbage end det sted, du er nået til. Det gør du for at mindske risikoen for striber på ruden.

Når du når ned i det modsatte nederste hjørne, er ruden pudset færdig. Tør skraberen af, og tør også vindueskarmen helt tør for spildt vand.

Så er du helt færdig. Måske blev resultatet ikke af en professionel standard, men det kan komme med rutinen.