I dag er det nemt at låne penge online, og her kan du finde forskellige former for lån. Men også i banken kan du få billige lån grundet en særlig lav rente, som måske kan vise sig at være nyttig for dig. Står du og skal låne penge, så kan det være svært helt at finde ud af, hvilke typer af lån der er på markedet, og hvor du finder billige lån henne. For selvom det er nemt at låne nogle steder, så kan det også vise sig at være et dårligt valg.

I løbet af de sidste par år er markedet for ejerboliger steget enormt, og det har for mange betydet, at de har lånt penge i banken. Det samme gør sig gældende for mange bilejere, der skal have hjælp til at finansiere bilen. Om du skal købe bolig, ny bil eller noget helt tredje, kan være afgørende for dine lånemuligheder og det valg, der er bedst for dig. Læs med, og bliv lidt klogere på de forskellige lånemuligheder.

Billige lån online

Først har vi en af de populære online lånemuligheder, nemlig de billige lån, der går op til 7.000 kr. Dette er en af de hurtigste måder, hvorpå du kan låne penge, da du ofte vil få pengene ind på din konto samme dag, som du vælger at ansøge om og underskrive din låneaftale. Der stilles ikke særlig mange krav til dig, og din låneudbyder vil vurdere, om du er egnet til at låne. De billige lån lånes online, typisk via e-mail. Det gør det nemt og hurtigt for begge parter.

Der skal altid gå 48 timer, før du kan underskrive din låneaftale på billige lån, og herefter overføres pengene relativt hurtigt efter. Men ved de billige lån er der ofte en høj ÅOP på lånet. Dette tal angiver, hvor meget dit lån vil koste dig om året i procent. I tallet er der taget højde for både gebyrer og renter, og derfor er dette tal det bedste udgangspunkt for dig, når det handler om de billige lån.

Kviklånet

En anden type lån, som du kan finde online, er det velkendte kviklån. I dag sidder mange fast i denne lånetype, da det er muligt at låne op til 50.000 kr. her, hvilket for nogle kan ende med skyhøje renter og gebyrer. Kviklånet adskiller sig fra ovenstående ved lånets løbetid og beløbet, som du kan låne. Du kan nemt optage dette lån, og ansøgningsprocessen er hurtig og enkel. Kviklån egner sig særligt godt i akutte situationer, da du ikke skal vente i 48 timer for at få pengene udbetalt.

Du kan også helt selv bestemme, hvad pengene skal bruges på, og du behøver ikke stille nogen form for sikkerhed. Dog gælder det også her, at du skal være meget opmærksom på de årlige omkostninger, da du også her vil have høje renter og gebyrer. Samtidig kan løbetiden være afgørende for, hvor godt lånet kan betale sig for dig.

Banklånet

Denne type lån er nok et af de mest velkendte og klart den bedste mulighed på markedet. Dette lån er det, du optager i banken, og som er beregnet ud fra din indkomst, dine udgifter og dit daglige budget. Banken stiller altid høje krav til din økonomi, hvilket kan ses som en god sikkerhed for dig, så du ikke kommer til at låne for mange penge. Et lån i banken fungerer på helt anden vis end et af de billige lån online.

Låner du penge i banken, så vil du typisk have en fast rente, der er meget lavere end på de andre lån. Samtidig vil lånet være billigere for dig, da de vurderer værdien i din bolig og din bil. Dog skal du ned i din bank og tale fysisk med din bankrådgiver, hver gang lånet skal drøftes. Banklånet er klart det bedste og mest sikre valg for dig, hvis du skal låne et større beløb. Der er nemlig en minimumsgrænse i forhold til det beløb, du skal låne, hvilket adskiller banklånet fra de billige lån, kviklånet og SU-lånet.

SU-lån

Er du studerende, så har du en helt særlig mulighed for at låne penge. Et studielån er tiltænkt studerende, så de kan få mere overskud rent økonomisk i deres hverdag. Disse penge kan du låne hver måned som studerende, og du kan låne omkring 3.000 kr. hver måned. Det betyder også, at lånet fungerer på anden vis end de andre tre.

Der er nogle fordele forbundet med et SU-lån, og en af dem er, at du selv bestemmer, hvor ofte du vil have udbetalt pengene, og du behøver heller ikke få det fulde beløb. Samtidig skal du ikke betale noget, mens du er studerende. Afdragsordning og rentebetaling sker først, når du har færdiggjort dit studie. Derfor skal du først bekymre dig om dette, når du er ude på den anden side. Det kan dog være en ulempe, hvis du ikke vil være forgældet i en for ung alder. SU-lånet må du nemlig ikke betale af, som det passer dig. Her skal du betale af over et antal år, og det betyder for dig, at lånet kan tage mange år at slippe af med.

Lån er en vurderingssag

Her har vi gennemgået nogle af de mest typiske lånemuligheder, du har. I sidste ende er det op til dig at vurdere, hvilket lån der passer bedst til dine ønsker og behov. Det er dog vigtigt, at du altid har renter og gebyrer med i tankerne. For selvom lånebeløbet ikke er så højt, så er det de andre udgifter, der kan koste dig mange penge i sidste ende.