Det er ikke altid lige nemt at holde styr på sin økonomi. For mange kan det også synes uoverskueligt og muligvis også lidt angstprovokerende. Især hvis du oplever, at du måned efter måned mangler penge. 

At have et overblik over sin indkomst og sine udgifter kan give tryghed og ro. Hvis du ofte mangler penge sidst på måneden, kan det også hjælpe at tage et kig på din økonomi for at finde ud af, hvad du kan gøre for at ændre på det.

Hvilke udgifter har du?

Først og fremmest skal du have styr på hvilke udgifter du har. Det kan du let få ved at kigge dine kontoudgifter for de sidste par måneder igennem. Er der noget du bruger unødvendigt mange penge på? Har du mange abonnementer ved streamingtjenester som du stort set ikke bruger?

Faste udgifter som f.eks. internet og telefonregning kan du også tage op til revision. Ofte finder man sig tilrette med den udbyder man har, selvom man med fordel kan skifter til nogen der er billigere. Tag derfor f.eks. et kig på nogle forskellige teleselskaber, for at finde et bedre alternativ.

Spis mindre ude

Kommer man ind i vanen med ofte at spise ud eller købe take away, kan det hurtigt løbe op. Det er heller ikke altid man er bevidst om, at man bruger så mange penge på mad som man egentlig gør.

Er du én af dem, der ofte spiser på restaurant eller køber take away, er der masser af penge at spare, hvis du begynder at lave mad derhjemme i stedet.

Du kan overveje et lån

Kan du se, at din økonomi i perioder er stram og i andre fornuftig, så kan du overveje et lån. Her kan en kassekredit være en ok løsning, da det blot giver dig et ekstra rådighedsbeløb hver måned, hvis du har behov for det.

Men hvad koster en kassekredit? Prisen på en kassekredit vil varierer meget fra bank til bank. Du betaler kun renter på de penge du faktisk bruger, og renten ligger for det meste mellem 10 – 20 %.