Det er svært ikke at have en presset økonomi, når man er på SU. Det er meget begrænset, hvad man får udbetalt, og det kan være svært at få det hele til at hænge sammen. Er du også ved at være træt af, at du ikke føler, du har råd til noget, fordi du er på SU? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her kommer der nemlig nogle råd til, hvordan du får råd til ting, selvom du er på SU.

 

Du kan låne penge på SU

Hvis du mangler penge til det, du står og mangler, så lån penge på su. Det er flere steder, der ikke har lyst til at låne penge til folk på SU, men det er ikke alle sammen. Du kan sagtens finde et sted, du kan tage et lån, når du er på SU. Når man er på SU, så har pengene også meget mere værdi, end de vil have senere i livet. Derfor er det slet ikke så mærkelig, hvis man har behov for at tage et lån, når man er på SU.

 

Du kan tage et forbrugslån

Du kan sagtens finde billige forbrugslån uden sikkerhed, når du mangler penge. Det kan f.eks. være, at din computer lige er brudt sammen, og du har brug for en ny. Det er rigtigt svært at være studerende uden at have en computer at arbejde fra – og derfor er det også vigtigt, at din økonomi ikke sætter en stopper for, at du kan få skaffet dig en.

 

Du kan tage et SU-lån

Du kan også vælge at benytte dig af det lån, der er koblet sammen med SU. Staten ved nemlig godt, at der er mange på SU, som har brug for lidt flere penge. Derfor er der blevet lavet et lån for folk på SU, og det kan du benytte dig af, hvis du har lyst til det.

 

Lav en madplan

Det lyder måske fjollet, men man kan faktisk spare rigtig mange penge ved at have en madplan. Der er alt for mange, der er dårlige til at planlægge deres aftensmad, og som resultat bliver det ofte dyrere, end det havde behøves at være. Det kan f.eks. være, at du tænker på aftensmad alt for sent og ikke har overskud til at være kreativ. Hvad gør man så? Så er det virkelig nemt at komme til at ringe og bestille en pizza, der kommer lige til døren. Det er lækkert, og det er nemt – men det er ikke særlig godt for økonomien. Det behøves faktisk ikke koste særlig mange penge at blive mæt – så måske du skulle skrue lidt ned for din take-away?