Er du ikke sikker på, hvilken uddannelse du skal vælge, kan det være, at disse tips kan hjælpe dig med at finde svar på det store spørgsmål, som mange unge mennesker ligger inde med.

 

Det kan være svært at finde ud af, hvad der lige er din drømmeuddannelse. Men her får du et par gode råd til, hvordan du nemmest muligt finder frem til lige netop den uddannelse, der er noget for dig, og som du kan se dig selv gennemføre.

 

Har du brug for hjælp til matematik i skolen, så find procent her.

Hvad er dine interesser?

Først og fremmest kan det være en god idé at tænke på, hvad dine interesser er. For så kan det være nemmere for dig at finde frem til, hvilke uddannelser der vil matche dine ambitioner.

 

Er du eksempelvis vild med teknik, elektronik, biler eller lignende, kan det være, at du skal være automekaniker, elektriker, el-installatør eller lignende.

 

Elsker du at have med mennesker at gøre, skal du måske være sygeplejerske, pædagog eller sosu-assistent.

 

Det kan også være, at du er vild med at lave mad, og så er det jo bare at se, om du ikke kan komme ind på en uddannelse som kok eller ernæringsassistent.

Hvor vil du gerne studere?

Det kan måske også være en idé at kigge på, hvor du gerne vil studere. Hvis du absolut ikke vil flytte fra Jylland til Sjælland eller omvendt, kan det være, at du skal starte med at skære de uddannelser fra, der kun findes et eller få steder i landet.

 

Det kan også være, at du bare gerne vil læse i udlandet. Det er heller ikke alle uddannelser, som du kan tage uden for Danmark. Så det kan måske også have noget at sige.

Find nemt de uddannelser du har adgang til

Har du stadig ingen idé om, hvad du gerne vil i gang med at læse, kan du også vælge at kigge på de mulige uddannelser, hvor du opfylder adgangskravene. På den måde kan du også finde ud af, om der er uddannelser, du er interesseret i, du ikke har adgang til endnu, men som du skal bruge fag eller andre adgangsgivende uddannelser til.

 

UG har alt den information om uddannelserne i Danmark, som du har brug for. Her kan du også nemt se, hvad du har adgang til at læse med de fag eller de uddannelser, du har i bagagen.