Vil du gerne finde dig et billigt sted at bo, men er du ikke sikker på, hvordan du skal bære dig ad med det, kan du bruge de tips, du finder her.

Mangler du noget til indretningen, finder du vægur med lys her.

Lejligheder er typisk billigere end huse

For det første kan det være klogt at kigge efter lejligheder i stedet for huse eller rækkehuse. Det er gerne meget billigere at bo i en lejlighed i et lejlighedskompleks, end det er at have et helt hus for sig selv.

Husk på, at vi her kun taler om at finde det billigste. Har du ikke lyst til at bo i en lejlighed, skal du naturligvis ikke vælge det. Men er det bare med målet for øje at bo billigst, er en lejlighed det bedste valg.

Find også de bedste ure her.

Kan være billigere at bo til leje end at eje

Så kan det også være en god idé at bo til leje i stedet for at eje, da det kan være billigere for dig på en månedlig basis.

Når du selv ejer en bolig, er det også dig, der står for at vedligeholde alt. Hvis et vandrør går i stykker, er det dig, der hæfter for det. Hvis en rude går i stykker, skal du betale for det. Hvis en radiator stopper med at virke, skal du betale for det. Bor du til leje, er det gerne udlejer, der dækker dette.

Find en lejlighed i en mindre by

Så er det klart, at det også er billigere at flytte ind i en lejlighed i en mindre by i stedet for at bo i storbyen. I de større byer er huslejen presset i vejret, og derfor kommer du ikke billigt ind, hverken som lejer eller ejer.

Men finder du derimod en lejlighed i en mindre by i stedet for, er der langt større chancer for, at du kommer ind for en meget lavere husleje. Så kan du klare at bo i en mindre by, kan det i den grad anbefales.

Hvor mange kvadratmeter har du egentlig brug for?

Sidst, men ikke mindst, skal du også tænke over, hvor meget plads du egentlig har brug for. Det er jo gerne meget billigere med en mindre lejlighed end en stor lejlighed.

Så kan du fx klare dig med en 2- eller 3-værelses lejlighed i stedet for 4 eller 5 værelser, er der mange penge at spare lige netop her.

Det kommer også meget an på, hvornår lejligheden er bygget. En helt ny lejlighed kan ofte være dyrere at leje, end en gammel lejlighed, der er større. Så der er mange parametre at tage højde for, når du skal finde et billigt sted at bo.