Det korte svar er, at du godt kan fravælge revision, hvis du opfylder en række forskellige krav. Det er primært små virksomheder, som kan fravælge revisionen, og det er et aktivt valg, man skal tage.

 

Mange unge iværksættere stifter selskaber under selskabsformen ApS, og her er det i mange tilfælde muligt at fravælge revision direkte på den hjemmeside, man gør det på. Er det ikke det, så bør du kontakte hjemmesiden og få dem til at notere, at du ikke ønsker revision. Dette er selvfølgelig, hvis du ikke ønsker det. For helt nye virksomheder er det fordelagtigt, fordi det kan være meget dyrt, hvis der er mange transaktioner.

 

Kravene for at kunne fravælge revision er, at hvis man to regnskabsår (i træk!) ikke overskrider ⅔ af de følgende ting på dagen, hvor balancen bliver lavet:

  • Balancesummen er maksimalt 4 millioner kroner
  • Nettoomsætningen er på maksimalt 8 millioner kroner
  • Fuldtidsbeskæftigede på maksimalt 12 (gennemsnit)

Er disse krav ikke beskrevet godt nok i vores artikel, så kan du finde et link til Erhvervsstyrelsen, som skriver mere om disse krav på deres hjemmeside. Derudover kan du også læse om undtagelser og specielle regler derinde.

 

I nogle tilfælde, der ikke er relateret til driften af en virksomhed eller lignende, er det nødvendigt at få en revisor på. Mange har tjent en del penge på kryptovalutaer, fordi de enten har købt bitcoin, ethereum eller noget helt tredje til en lav kurs og solgt til en høj kurs. Herefter har de enten problemer med at dokumentere, hvor deres penge kommer fra ellers ønsker de at planlægge, hvordan disse penge kan placeres. Hvis dette er dig, så klik her. Det er en god idé at snakke med en professionel i stedet for at bevæge sig ud i alle mulige mærkelige ting for så at fortryde det senere. Når man snakker om store summer, så bør man ikke spare på disse ting.

Kilde omkring krav: https://erhvervsstyrelsen.dk/fravalg-af-revision